ATHENS VOICE: Σε αυτή τη ζωή σημασία έχει μόνο η παρμεζάνα

Piadina Lumbro

Το αυθεντικό ιταλικό street food 

 

Είναι εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο που το κέντρο της πόλης έχει γεμίσει με αληθινά αρώματα Ιταλίας, από τότε που ο Μικέλε από την Περούτζια αποφάσισε να γνωρίσει στους Αθηναίους το αυθεντικό ιταλικό street food. Όπως ακριβώς το ακούτε: Πώς σταματάς και παίρνεις ή τρως επιτόπου μια σπανακόπιτα ή ένα σουβλάκι; Ακριβώς έτσι, μόνο που οι γεύσεις είναι τελείως διαφορετικές – αλλά και τελείως value for money.

 

Εδώ, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την piadina, η οποία θα σας θυμίσει λίγο κρέπα και λίγο αραβική πίτα, αλλά μόνο στην όψη. Πρόκειται για παραδοσιακό street food της Emilia Romagna, με παραδοσιακή ζύμη, σε 10 διαφορετικές εκδοχές, τις οποίες όμως μπορείτε να «πειράξετε» και να εμπλουτίσετε με ό,τι εσείς θέλετε. Είναι στ’ αλήθεια ένα όνειρο, καθώς ο Μικέλε φροντίζει και χρησιμοποιεί μόνο ποιοτικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά, αλλά και αλεύρι (τα φέρνει από την Ιταλία).

 

 

Αξεπέραστη είναι και η γνήσια ναπολιτάνικη πίτσα, από τον σεφ Marco Zenaboni, εμπνευστή της πιτσαρίας La Bella Napoli στη Δάφνη, η οποία ήταν η πρώτη που παρουσίασε την αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη. Σαν καθαρόαιμο street food, το Piadina Lumbro θα σας προσφέρει, επίσης, εξαιρετικό καφέ Antica Tostatura Triestina, ο οποίος ψήνεται σε ξύλο, το φανταστικό κορνέτο, το οποίο είναι το «ιταλικό κρουασάν» και είναι ιδανικό για πρωινό, αλλά και γλυκά ημέρας, τιραμισού, πανακότα και άλλα. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε είτε στο χέρι, είτε σε κάποιο από τα τέσσερα πολύ γουστόζικα και άνετα τραπεζάκια στο εσωτερικό του, είτε και σε αυτά που θα βγάλει έξω τώρα που ανοίγει ο καιρός. Extra tip: Δοκιμάστε την μπίρα Poretti, που έχει γίνει talk of the town στο Μιλάνο. Ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. 

 

https://www.athensvoice.gr/taste/529417_9-stekia-gia-na-xypniseis-ton-italo-mesa-soy

Από: Νατάσα Καρυστινού

ATHENS VOICE